VIND DE BEHANDELING DIE VOOR UW LICHAAM KAN ZORGEN

DE THERAPIEVORMEN VAN Fysiotherapie Huissen

De oorzaak van een pijnklacht verschilt per lichaam. Daarom is een doelgerichte behandeling van groot belang. Bij Fysiotherapie Huissen beslissen we samen met u over de effectiefste vorm van begeleiding. De juiste behandelvorm kan u helpen uw specifieke klachten te verminderen of volledig op te lossen. Zo helpen wij uw lichaam gezond te houden.

Manuele therapie

Manuele therapie

Fysiofitness

Fysiofitness

Dry needling

Dry needling

Psychosomatische therapie

PSYCHOSOMATISCHE THERAPIE

claudicatio intermittens

CLAUDIOCATIO

Bekkenfysiotherapie

BEKKENFYSIOTHERAPIE

COPD beweegprogramma

COPD Beweegprogramma

Handtherapie

Handtherapie

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

MANUELE THERAPIE

De manueel therapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Hiervoor gebruikt de therapeut specifieke technieken. Het doel van manuele therapie is om de gewrichten beter te laten functioneren en de algehele houding en beweging te verbeteren.

Meer informatie

OEDEEMTHERAPIE

Oedeemtherapie is een behandelvorm die oedeem bestrijdt. Dit is een abnormale vochtophoping in het weefsel met als gevolg een verstoord evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht. De behandeling omvat zowel manuele als zwachtel- en oefentechnieken.

DRY NEEDLING

Bij dry needling worden zogenaamde trigger points in de spieren aangeprikt. Dit zorgt voor een snelle en langdurige ontspanning van een spier. Op lange termijn zullen klachten als spierpijn hierdoor afnemen.

Meer informatie

PSYCHOSOMATISCHE THERAPIE

Psychosomatische therapie behandelt klachten die samenhangen met stress, pijn en vermoeidheid. Vaak kan er voor deze klachten geen lichamelijke oorzaak worden gevonden. Daarom komt bij deze therapie de balans tussen spanning en ontspanning, rust en belastbaarheid aan bod.

MEER WETEN OVER PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE

CLAUDIOCATIO

Bij claudicatio intermittens ontstaat er pijn in het been na het lopen van een bepaalde afstand. De aandoening wordt ook wel etalagebenen genoemd. De klachten zitten meestal in de kuit, maar kunnen ook in de voet, het dijbeen of de bil aanwezig zijn. Soms doen de klachten zich voor in beide benen. Bij Fysiotherapie Huissen wordt er door gecertificeerde fysiotherapeuten looptraining gegeven. Looptraining bij patiënten met claudiocatio intermittens heeft tot doel de pijnvrije en maximale loopafstand te verbeteren.

MEER WETEN OVER CLAUDIOCATIO

BEKKENFYSIOTHERAPIE

Bekkenfysiotherapie richt zich op preventie en behandeling van klachten in het buik-, bekken-, en lage rug gebied. Dit kan ook met de daarbij betrokken organen te maken hebben. Deze behandeling is bedoeld voor zowel volwassenen als kinderen.

MEER WETEN OVER BEKKENFYSIOTHERAPIE

COPD BEWEEGPROGRAMMA

Deze behandeling is toegespitst op het verminderen van de dagelijkse beperkingen die longproblemen kunnen oproepen. Tijdens het COPD beweegprogramma werkt een gespecialiseerd fysiotherapeut samen met u aan uw uithoudingsvermogen, spierkracht en algemene belastbaarheid.

MEER WETEN OVER COPD

HANDTHERAPIE

Onze handen vervullen een essentiële functie. Handletsel kan daarom grote gevolgen hebben voor ons dagelijks leven. Het kan directe problemen geven bij het opendraaien van een kraan, het vasthouden van een tennisracket of het optillen van een kind. De handtherapeut richt zich, samen met u, op het zo goed mogelijk kunnen gebruiken van uw hand, pols en onderarm.

MEER INFORMATIE

FYSIOFITNESS

Fysiofitness is trainen onder begeleiding van een deskundig fysiotherapeut, zodat u fitter wordt en blijft. U traint ongeveer 1 uur in een kleine groep op een vaste avond of middag in onze oefenzaal.

MEER WETEN OVER FYSIOFITNESS